Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna, soczysta ryba o rozpływającym się w ustach mięsie, podana z pikantną pomidorową salsą
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5738
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5012
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5738
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5012
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać wyciśnięty z limonki sok i pozostałe składniki marynaty, dokładnie wymieszać.
Ryby oczyścić, zrobić po trzy nacięcia z obu stron, natrzeć marynatą, odstawić na pół godziny.
Pomidory pokroić w kostkę, cebulę, papryczkę i kolendrę drobno posiekać, dodać wyciśnięty sok z limonki, doprawić do smaku solą. Schłodzić w lodówce.
Na patelni rozgrzać oliwę. Doradę smażyć po 5-6 minut z każdej strony.
Usmażoną rybę podawać z pomidorową salsą.