Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy wątróbki . Smażona wątróbka z cebulką. I wątróbka i cebulka są chrupiące. Ważne jest to , że jedyna przyprawą jaką dodałam jest moje warzywko. Oczywiście efekt chrupiący jest przy podaniu na świeżo. Ale odgrzana też jest super.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Wątróbkę opłukać w zimnej wodzie, odcedzić i oddzielić wiązania. Wątróbkę włożyć do mleka i moczyć 1-2 godziny. Potem wątróbkę odsączyć. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami przyprawy. Wątróbkę włożyć do mąki i wymieszać. Usmażyć na rumiano na wolnym ogniu, przełożyć do miseczki
Do pozostałej po wątróbce mąki wrzucić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Wymieszać i wrzucić na rozgrzaną patelnie z z niewielką ilością oleju i łyżeczką masła. Zarumienioną cebulkę wyjąć do miseczki.
I można podać na talerzu wątróbkę oddzielnie i oddzielnie cebulkę. I z dodatkiem surówki.
Ja dzisiaj podałam swoją sałatkę zimową z cukinii i papryki. A żeby było bardziej chrupiąco dodałam do niej mix pestek.
Można też wątróbkę dołożyć do usmażonej cebulki. Taka wersja jest pyszna po podgrzaniu. Smacznego!!!