Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy wątróbki . Smażona wątróbka z cebulką. I wątróbka i cebulka są chrupiące. Ważne jest to , że jedyna przyprawą jaką dodałam jest moje warzywko. Oczywiście efekt chrupiący jest przy podaniu na świeżo. Ale odgrzana też jest super.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5653
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 95
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 552
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 41
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5653
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 95
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 552
Składniki
Wątróbkę opłukać w zimnej wodzie, odcedzić i oddzielić wiązania. Wątróbkę włożyć do mleka i moczyć 1-2 godziny. Potem wątróbkę odsączyć. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami przyprawy. Wątróbkę włożyć do mąki i wymieszać. Usmażyć na rumiano na wolnym ogniu, przełożyć do miseczki
Do pozostałej po wątróbce mąki wrzucić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Wymieszać i wrzucić na rozgrzaną patelnie z z niewielką ilością oleju i łyżeczką masła. Zarumienioną cebulkę wyjąć do miseczki.
I można podać na talerzu wątróbkę oddzielnie i oddzielnie cebulkę. I z dodatkiem surówki.
Ja dzisiaj podałam swoją sałatkę zimową z cukinii i papryki. A żeby było bardziej chrupiąco dodałam do niej mix pestek.
Można też wątróbkę dołożyć do usmażonej cebulki. Taka wersja jest pyszna po podgrzaniu. Smacznego!!!