Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy wątróbki . Smażona wątróbka z cebulką. I wątróbka i cebulka są chrupiące. Ważne jest to , że jedyna przyprawą jaką dodałam jest moje warzywko. Oczywiście efekt chrupiący jest przy podaniu na świeżo. Ale odgrzana też jest super.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34621
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34621
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Wątróbkę opłukać w zimnej wodzie, odcedzić i oddzielić wiązania. Wątróbkę włożyć do mleka i moczyć 1-2 godziny. Potem wątróbkę odsączyć. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami przyprawy. Wątróbkę włożyć do mąki i wymieszać. Usmażyć na rumiano na wolnym ogniu, przełożyć do miseczki
Do pozostałej po wątróbce mąki wrzucić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Wymieszać i wrzucić na rozgrzaną patelnie z z niewielką ilością oleju i łyżeczką masła. Zarumienioną cebulkę wyjąć do miseczki.
I można podać na talerzu wątróbkę oddzielnie i oddzielnie cebulkę. I z dodatkiem surówki.
Ja dzisiaj podałam swoją sałatkę zimową z cukinii i papryki. A żeby było bardziej chrupiąco dodałam do niej mix pestek.
Można też wątróbkę dołożyć do usmażonej cebulki. Taka wersja jest pyszna po podgrzaniu. Smacznego!!!