Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, soczysta i dobrze wysmażona pierś kaczki uzależniona jest od trzech trików kulinarnych. Gdy je zastosujesz, domownicy będą chcieli dokładkę.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1706
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1684
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1706
Składniki
1. Przy smażeniu piersi kaczki bardzo ważne jest, aby w całości wytopić tłuszcz ze skóry. 2. Zawsze powinno się kłaść piersi skórą do dołu, na letniej patelni, dzięki czemu tłuszcz zacznie się powoli wytapiać. 3. Aby piersi się dobrze usmażyły, bardzo ważne jest aby mięso nie było za zimne. Dlatego wyciągamy je z lodówki na 30 min przed smażeniem.
Piersi kacze myjemy zimną wodą i osuszamy, sprawdzamy czy nie ma w skórze pozostałości piór, które wyciągamy jeżeli są. Nacinamy skórę w rąbek aby nie uszkodzić mięsa pod nią. Kładziemy skórą na letnią patelnię i smażymy przez ok. 10 minut na dużym ogniu. Następnie obracamy, pieprzymy i podsmażamy od strony mięsa ok. 5 minut, uważamy aby mięso się nie przypaliło. Solimy, odstawiamy pod przykryciem aby pierś kacza odpoczęła i doszła ok. 6-8 minut.
Kroimy piersi na plastry i układamy je na talerzu, skórą do góry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.