Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe z serii "konkret" - treściwe i sycące. Aromatyczne dzięki bazylii dodanej do gulaszu.
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 10732
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9468
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Spodziewasz się gości i chcesz ugotować coś smacznego, a zarazem szybkiego na...
Odsłon: 10732
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9468
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie do mocnego zarumienienia.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek i świeżą bazylię drobno siekamy, cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy w plastry.
Wrzucamy wszystkie warzywa wraz z bazylią do garnka, podsmażamy do momentu aż warzywa puszczą wodę. Wtedy wlewamy pomidory z puszki i 1/2 szklankę wody. Przykrywamy, dusimy około 1 godzinę do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku.
Gnocchi podsmażamy na rozgrzanym maśle do zarumienienia przez około 5-7 minut. Podajemy z gulaszem.