Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem

Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 470 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 280

Danie obiadowe z serii "konkret" - treściwe i sycące. Aromatyczne dzięki bazylii dodanej do gulaszu.

Składniki

  • 500g gnocchi + 1 łyżka masła
  • 500g szynki wieprzowej
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 duże pieczarki
  • 5 gałązek świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie do mocnego zarumienienia.

  2. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek i świeżą bazylię drobno siekamy, cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy w plastry.

  3. Wrzucamy wszystkie warzywa wraz z bazylią do garnka, podsmażamy do momentu aż warzywa puszczą wodę. Wtedy wlewamy pomidory z puszki i 1/2 szklankę wody. Przykrywamy, dusimy około 1 godzinę do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku.

  4. Gnocchi podsmażamy na rozgrzanym maśle do zarumienienia przez około 5-7 minut. Podajemy z gulaszem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń