Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone kaszotto z leśnymi grzybami i jajkiem sadzonym na ostro.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 884
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14398
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 258
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 884
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14398
Składniki
Do gotującego się bulionu wkładamy wszystkie składniki. Doprawiamy do pożądanego smaku, mieszamy do momętu aż kasza zacznie pęcznieć i bulion gęstnieć. Przykrywamy, wyłączamy gaz, i odstawiamy na 30 minut aż kasza ładnie dojdzie. Po tym czasie mieszamy wszystko i studzimy.
Ostudzone kaszotto możemy podać usmażone z jajkiem sadzonym i pomidorkami koktajlowymi. Na patelni rozgrzewamy smalec, wbijamy jajko i smażymy na sadzone. Usmażone jajko przekładamy łyżką cedzakową na talerzyk a na patelnię nakładamy kaszotto i smażymy. Na usmażone kaszotto kładziemy usmażone wcześniej jajko i na około układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki. Po wierzchu posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Możemy konsumować bezpośrednio z patelni, lub możemy przełożyć na talerz. Smacznego!!!