Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, smażone kaszotto z leśnymi grzybami i jajkiem sadzonym na ostro.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 923
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2141
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Do gotującego się bulionu wkładamy wszystkie składniki. Doprawiamy do pożądanego smaku, mieszamy do momętu aż kasza zacznie pęcznieć i bulion gęstnieć. Przykrywamy, wyłączamy gaz, i odstawiamy na 30 minut aż kasza ładnie dojdzie. Po tym czasie mieszamy wszystko i studzimy.
Ostudzone kaszotto możemy podać usmażone z jajkiem sadzonym i pomidorkami koktajlowymi. Na patelni rozgrzewamy smalec, wbijamy jajko i smażymy na sadzone. Usmażone jajko przekładamy łyżką cedzakową na talerzyk a na patelnię nakładamy kaszotto i smażymy. Na usmażone kaszotto kładziemy usmażone wcześniej jajko i na około układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki. Po wierzchu posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Możemy konsumować bezpośrednio z patelni, lub możemy przełożyć na talerz. Smacznego!!!