Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone panierowane kanie

Przepis dnia 2017-09-18
Smażone panierowane kanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 849 Ocena: 16321

Dodano:

Odsłon: 3241

Szybko i baaaardzo smacznie :)

Składniki

  • 4 duże kanie
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • masło
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kanie opłukałem w wodzie. Panierowałem w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażyłem na maśle do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 września 2017 Dziś znalazłem dwie kanie. Ale było pysznie... Jutro idę szukać dalej, wspaniałych leśnych smaków.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 02 września 2017 Boskie..uwielbiam..lepsze jak schabowe...aż mi ślinka leci:):) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 02 września 2017 nie pamietam, kiedy ostanio jadlam kanie... Zainspirowales mnie... Wygladaja bosko. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 02 września 2017 O mniam! Niebo dla podniebienia i moje cudowne smaki dzieciństwa! <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniakolorublond 01 września 2017 Kocham panierowane kanie, mogę za nie zabić! :)
Ja najpierw je solę, potem lekko osączam ręcznikiem papierowym i dopiero potem panieruję i smażę. A na kanie muszę poczekać na deszcze, jak polkangaroo. Póki co to w lesie tylko pająki ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 01 września 2017 Wspaniałe grzybowe kotlety. U mnie będą jak troszkę poleje. Nie mogę się doczekać. Wolę takie kotlety niż zwykłe schabowe. Pycha... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izek 01 września 2017 Schabowe dla dbających o linię :D Bardzo, bardzo pyszne! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń