Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę wariacji na temat pierogów nikomu nie zaszkodzi. Wyszły przepyszne <3
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29729
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 227
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19384
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5388
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29729
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 227
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19384
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1027
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, oprószamy solą i pieprzem, dodajemy sos sojowy. Do mięsa dodajemy ryż, chwilę razem podsmażamy. Odciskamy z nadmiaru tłuszczu. Dodajemy posiekaną trybulę, składniki łączymy. Do mąki dodajemy wodę z rozpuszczonym w niej masłem, na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy krążki przy pomocy szklanki. Na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy. Pierogi smażymy na rozgrzanym oleju, 2 min od wypłynięcia na powierzchnię. Krewetki na sicie przelewamy gorącą wodą, osuszamy. Wrzucamy na rozgrzane masło, smażymy do ich zrumienienia razem z pokrojonymi w julenkę marchewką, pietruszką i selerem oraz pokrojoną w krążki szalotką. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony czosnek i imbir, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy trawę cytrynową. Całość gotujemy 15 min na wolnym ogniu. Pierogi nakładamy na głęboki talerz, zalewamy bulionem, podajemy z posiekaną natką.