Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne, smażone z cebulą wątróbki z gęsi podane z ziemniakami i sałatką z kapusty.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24922
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6054
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 310
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24922
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6054
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 310
Składniki
Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.
Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając.
Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty. Smacznego!!!