Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone wątróbki gęsie, ziemniaki, sałatka z kapusty.

Smażone wątróbki gęsie, ziemniaki, sałatka z kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1810 Ocena: 29279

Dodano:

Odsłon: 897

Zdrowe, smaczne, smażone z cebulą wątróbki z gęsi podane z ziemniakami i sałatką z kapusty.

Składniki

  • wątróbki z gęsi 50 dag
  • cebula 2 szt.
  • ziemniaki 5 szt.
  • sałatka z kapusty ze słoika
  • tłuszcz do smażenia
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • Majeranek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone wątróbki gęsie, ziemniaki, sałatka z kapusty.

Przygotowanie

  1. Z wątróbek wycinamy żyły, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy z wody.

  2. Ja do smażenia wątróbek użyłam smalcu z gęsi. Wątróbki smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron, ciągle przewracając.

  3. Do podsmażonych wątróbek dodajemy pokrojone w pół plastry, przyprawione majerankiem, solą i pieprzem cebule.

  4. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  5. Usmażone wątróbki podajemy z ziemniakami i sałatką z kapusty.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń