Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone żeberka wieprzowe, ziemniaki, surówka.

Smażone żeberka wieprzowe, ziemniaki, surówka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25491

Dodano:

Odsłon: 2633

Smażone żeberka wieprzowe z cebulą, ziemniakami i oliwkami. Polecam :)

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone żeberka wieprzowe, ziemniaki, surówka.

Przygotowanie

  1. Z przypraw robimy mieszankę. Wymyte i ocieknięte z wody żeberka nacieramy przyprawami.

  2. Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem, każdy kawałek żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Gdy żeberka będą zarumienione z każdej strony, podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.

  3. Jeżeli stwierdzimy że mięso w żeberkach jest już miękkie dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę. Dusimy wszystkie składniki pod przykryciem do miękkości cebuli.

  4. W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli cebula będzie miękka, zwiększamy temperaturę smażenia na 2-3 minuty żeby zredukować troszkę wody i zakańczamy smażenie.

  5. Usmażone żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą oraz z sałatką warzywną i oliwkami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń