Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone żeberka wieprzowe z cebulą, ziemniakami i oliwkami. Polecam :)
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 705
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 319
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 193
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 721
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 705
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 319
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 193
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 721
Składniki
Z przypraw robimy mieszankę. Wymyte i ocieknięte z wody żeberka nacieramy przyprawami.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem, każdy kawałek żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Gdy żeberka będą zarumienione z każdej strony, podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Jeżeli stwierdzimy że mięso w żeberkach jest już miękkie dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę. Dusimy wszystkie składniki pod przykryciem do miękkości cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli cebula będzie miękka, zwiększamy temperaturę smażenia na 2-3 minuty żeby zredukować troszkę wody i zakańczamy smażenie.
Usmażone żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą oraz z sałatką warzywną i oliwkami. Smacznego :)