Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone żeberka wieprzowe z cebulą, ziemniakami i oliwkami. Polecam :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15243
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4832
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8992
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15243
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4832
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8992
Składniki
Z przypraw robimy mieszankę. Wymyte i ocieknięte z wody żeberka nacieramy przyprawami.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem, każdy kawałek żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Gdy żeberka będą zarumienione z każdej strony, podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Jeżeli stwierdzimy że mięso w żeberkach jest już miękkie dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę. Dusimy wszystkie składniki pod przykryciem do miękkości cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli cebula będzie miękka, zwiększamy temperaturę smażenia na 2-3 minuty żeby zredukować troszkę wody i zakańczamy smażenie.
Usmażone żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą oraz z sałatką warzywną i oliwkami. Smacznego :)