Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone żeberka wieprzowe z cebulą, ziemniakami i oliwkami. Polecam :)
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 22
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 149
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 22
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 149
Składniki
Z przypraw robimy mieszankę. Wymyte i ocieknięte z wody żeberka nacieramy przyprawami.
Smażymy na gorącej patelni z tłuszczem, każdy kawałek żeberka ze wszystkich stron na rumiano. Gdy żeberka będą zarumienione z każdej strony, podlewamy przegotowaną wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Jeżeli stwierdzimy że mięso w żeberkach jest już miękkie dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę. Dusimy wszystkie składniki pod przykryciem do miękkości cebuli.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Jeżeli cebula będzie miękka, zwiększamy temperaturę smażenia na 2-3 minuty żeby zredukować troszkę wody i zakańczamy smażenie.
Usmażone żeberka podajemy z ugotowanymi ziemniakami polanymi tłuszczem z cebulą oraz z sałatką warzywną i oliwkami. Smacznego :)