Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował.... :))
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 166
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2061
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 504
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 166
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2061
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 504
Składniki
Żołądki umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, tak jak na gulasz. Wrzucić na nie wielką ilość rozgrzanego oleju i poczekać, aż zaczną skwierczeć. Wtedy należy podlać wodą i dusić pod przykryciem do jej całkowitego wyparowania co jakiś czas mieszając. Jak woda wyparuje, a żołądki zaczną znowu skwierczeć i się przysmażać znów podlewamy wodą i tak kilka racy.. Ja robię tak żołądki około godzinki, półtorej, ponieważ według mnie są one wtedy lepsze, a przy okazji robi sie pyszny sos. W między czasie doprawiamy solą. Na końcu nie odparowujemy wody całkowicie, aby pozostał nam ten pyszny sos. Podajemy z ziemniakami i buraczkami, surówką, bądź innym dodatkiem co kto lubi.
Smacznego!