Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował.... :))
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 366
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3162
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 181
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 366
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3162
Składniki
Żołądki umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, tak jak na gulasz. Wrzucić na nie wielką ilość rozgrzanego oleju i poczekać, aż zaczną skwierczeć. Wtedy należy podlać wodą i dusić pod przykryciem do jej całkowitego wyparowania co jakiś czas mieszając. Jak woda wyparuje, a żołądki zaczną znowu skwierczeć i się przysmażać znów podlewamy wodą i tak kilka racy.. Ja robię tak żołądki około godzinki, półtorej, ponieważ według mnie są one wtedy lepsze, a przy okazji robi sie pyszny sos. W między czasie doprawiamy solą. Na końcu nie odparowujemy wody całkowicie, aby pozostał nam ten pyszny sos. Podajemy z ziemniakami i buraczkami, surówką, bądź innym dodatkiem co kto lubi.
Smacznego!