Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował.... :))
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 300
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 300
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13394
Składniki
Żołądki umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, tak jak na gulasz. Wrzucić na nie wielką ilość rozgrzanego oleju i poczekać, aż zaczną skwierczeć. Wtedy należy podlać wodą i dusić pod przykryciem do jej całkowitego wyparowania co jakiś czas mieszając. Jak woda wyparuje, a żołądki zaczną znowu skwierczeć i się przysmażać znów podlewamy wodą i tak kilka racy.. Ja robię tak żołądki około godzinki, półtorej, ponieważ według mnie są one wtedy lepsze, a przy okazji robi sie pyszny sos. W między czasie doprawiamy solą. Na końcu nie odparowujemy wody całkowicie, aby pozostał nam ten pyszny sos. Podajemy z ziemniakami i buraczkami, surówką, bądź innym dodatkiem co kto lubi.
Smacznego!