Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował.... :))
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94239
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94239
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1891
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5695
Składniki
Żołądki umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, tak jak na gulasz. Wrzucić na nie wielką ilość rozgrzanego oleju i poczekać, aż zaczną skwierczeć. Wtedy należy podlać wodą i dusić pod przykryciem do jej całkowitego wyparowania co jakiś czas mieszając. Jak woda wyparuje, a żołądki zaczną znowu skwierczeć i się przysmażać znów podlewamy wodą i tak kilka racy.. Ja robię tak żołądki około godzinki, półtorej, ponieważ według mnie są one wtedy lepsze, a przy okazji robi sie pyszny sos. W między czasie doprawiamy solą. Na końcu nie odparowujemy wody całkowicie, aby pozostał nam ten pyszny sos. Podajemy z ziemniakami i buraczkami, surówką, bądź innym dodatkiem co kto lubi.
Smacznego!