Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami "kombinacje alpejskie" są bardzo wskazane w kuchni. Tym bardziej, jak do dyspozycji mamy kawał ryby. Taka w panierce z kapustą kiszoną się przejadła, choć nie mówię, że od czasu, do czasu nie gości na stole. Uwielbiam kulinarne eksperymenty, a szczególnie te, które wychodzą. Nie zrażajcie się ilością składników czy też wielkością opisu. Wbrew pozorom danie robi się do 30-35 minut. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Arek Gie
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
Filety oczyszczamy, usuwamy ości i kroimy na mniejsze kawałki (wg uznania). Do mięsa dodajemy czerwoną pastę curry, którą pokrywamy filety. Odstawiamy na 10-15 minut. Kalafior oczyszczamy, dzielimy na większe różyczki i obgotowujemy (10 minut) w osolonym wrzątku. Studzimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Wlewamy mleko kokosowe, wodę gazowaną, mieszamy z obiema mąkami. W cieście zanurzamy obgotowane różyczki kalafiora. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Sos: Mleko gotujemy kilka minut z liśćmi kaffiru i żółtą pastą curry. Zagęszczamy skrobią kukurydzianą wymieszaną z zimną wodą. Zagotowujemy. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, po dwie minuty z każdej strony. Podajemy z sosem i usmażonymi kawałkami kalafiora w cieście.