Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami "kombinacje alpejskie" są bardzo wskazane w kuchni. Tym bardziej, jak do dyspozycji mamy kawał ryby. Taka w panierce z kapustą kiszoną się przejadła, choć nie mówię, że od czasu, do czasu nie gości na stole. Uwielbiam kulinarne eksperymenty, a szczególnie te, które wychodzą. Nie zrażajcie się ilością składników czy też wielkością opisu. Wbrew pozorom danie robi się do 30-35 minut. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Arek Gie
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30939
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30939
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Składniki
Filety oczyszczamy, usuwamy ości i kroimy na mniejsze kawałki (wg uznania). Do mięsa dodajemy czerwoną pastę curry, którą pokrywamy filety. Odstawiamy na 10-15 minut. Kalafior oczyszczamy, dzielimy na większe różyczki i obgotowujemy (10 minut) w osolonym wrzątku. Studzimy. Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Wlewamy mleko kokosowe, wodę gazowaną, mieszamy z obiema mąkami. W cieście zanurzamy obgotowane różyczki kalafiora. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Sos: Mleko gotujemy kilka minut z liśćmi kaffiru i żółtą pastą curry. Zagęszczamy skrobią kukurydzianą wymieszaną z zimną wodą. Zagotowujemy. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym, po dwie minuty z każdej strony. Podajemy z sosem i usmażonymi kawałkami kalafiora w cieście.