Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nacinanie ryby słodkowodnej przed smażeniem likwiduje większość ości.
patelnia z pokrywką
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2924
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1016
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2924
Składniki
Oczyszczonego karpia nacina się co 3 mm. Po usmażeniu ości się "wysmażą". Rybę można natrzeć solą i pieprzem i dokładnie obsypać mąką. Rybę smaży się najpierw do zrumienienia z obu stron. Karp jest dość gruby i aby nie był "soczysty" najlepiej patelnie przykryć pokrywką i zostawić go na małym ogniu nawet do 30 minut.
Smacznego:)