Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nacinanie ryby słodkowodnej przed smażeniem likwiduje większość ości.
patelnia z pokrywką
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15270
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15270
Składniki
Oczyszczonego karpia nacina się co 3 mm. Po usmażeniu ości się "wysmażą". Rybę można natrzeć solą i pieprzem i dokładnie obsypać mąką. Rybę smaży się najpierw do zrumienienia z obu stron. Karp jest dość gruby i aby nie był "soczysty" najlepiej patelnie przykryć pokrywką i zostawić go na małym ogniu nawet do 30 minut.
Smacznego:)