Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY I SMACZNY STAROHOLENDERSKI PRZEPIS NA KRÓLIKA. TAKIEGO MOŻNA ZJEŚĆ TYLKO W HOLANDII LUB PRZYRZĄDZAJĄC ZGODNIE Z MOIM PRZEPISEM. PALCE LIZAĆ !!!!
Dostałam od Mamy kawałki królika i dzisiaj robiłam go pierwszy raz w życiu. P...
Odsłon: 10561
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 425
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 411
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 425
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 411
Składniki
Królik wypatroszyć, pokroić na cztery części i włożyć na trzy dni do lodówki. Po upływie tego czasu, wyjąc mięso, osolić, popieprzyć i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Ugotować. Pozostawić wywar z królika. Osuszone i ugotowane kawałki oprószyć mąka. Fryturę rozgrzać w rondlu i smażyć ćwiartki królików, aż staną się jasnobrązowe. Wyjąć mięso na ogniotrwały półmisek, na każdym kawałku ulokować krązek masła, obłożyć ugotowanymi ziemniakami i wstawić na 10 minut do piekarnika. Z wywaru przygotować sos z zieloną pietruszką i natką selera. Po zapiekaniu polać ziemniaki i królika sosem.Podawać z zieloną fasolka szparagową.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab duszony podany w pieczarkowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z sosie pomidorowo - drobiowym
Dania główne
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Dania główne
Kopytka
Schab duszony podany w pieczarkowym sosie
Bardzo aromatyczna propozycja mięsnego obiadu. Polecam!
Odsłon: 33
Placki ziemniaczane z sosie pomidorowo - drobiowym
Polecam smaczne placki ziemniaczane. Sos do placków przygotowany z mięsistyc...
Odsłon: 66