Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
WSPANIAŁY I SMACZNY STAROHOLENDERSKI PRZEPIS NA KRÓLIKA. TAKIEGO MOŻNA ZJEŚĆ TYLKO W HOLANDII LUB PRZYRZĄDZAJĄC ZGODNIE Z MOIM PRZEPISEM. PALCE LIZAĆ !!!!
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Królik wypatroszyć, pokroić na cztery części i włożyć na trzy dni do lodówki. Po upływie tego czasu, wyjąc mięso, osolić, popieprzyć i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Ugotować. Pozostawić wywar z królika. Osuszone i ugotowane kawałki oprószyć mąka. Fryturę rozgrzać w rondlu i smażyć ćwiartki królików, aż staną się jasnobrązowe. Wyjąć mięso na ogniotrwały półmisek, na każdym kawałku ulokować krązek masła, obłożyć ugotowanymi ziemniakami i wstawić na 10 minut do piekarnika. Z wywaru przygotować sos z zieloną pietruszką i natką selera. Po zapiekaniu polać ziemniaki i królika sosem.Podawać z zieloną fasolka szparagową.