Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony kurczak

Smażony kurczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 2160 Ocena: 48047

Dodano:

Odsłon: 1688

Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko.

Składniki

  • 1 kg udek z kurczaka (ugotowanych)
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
    Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 15 stycznia Często odsmażam mięso po rosole do II dania.Twoja propozycja bardzo apetyczna.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń