Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 367
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 367
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się. Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.