Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ale bardzo efektowne danie - smażony kurczak na sposób azjatycki, z czosnkiem i imbirem w pysznym lepkim sosie na bazie sosu sojowego, oleju sezamowego z dodatkiem cukru i chilli.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 891
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6000
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9833
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 891
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6000
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9833
Składniki
Kurczaka posolić i popieprzyć. Na patelni z grubym dnem rozrzać olej i usmażyć kurczaka na rumiano z obu stron. Ząbki czosnku zmiażdżyć, imbir obrac, pokroić na cienkie plasterki a następnie plasterki w paseczki. Jak kurczak będzie się smażył wymieszać w misce składniki sosu: ocet ryżowy, olej sezamowy, oba sosy, cukier i wodę.
Jak kurczak będzie dobrze podsmażony, dodać imbir i czosnek, chwilę podsmażyć, dodać papryczki w całości, wlać sos i przykryć patelnię przykrywką, dusić ok 15 minut, co jakiś czas obracając kurczaka. Zdjąć przykrywkę, na tym etapie sos powinien być już zredukowany, podgotować jeszcze bez przykrywki, obracając kurczaka, aż sos będzie zredukowany do 1/3 objętości, gęsty i lepki.
Podawać z ryżem, posypane kolendrą. Z dodatkiem surówki z kapusty albo kapustą pekińską na ostro