Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie resztek ryżu- smażony ryż z grzybami leśnymi i jajkiem z sosem sojowym i szczypiorkiem.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Ugotować ryż do miękkości - można użyć wcześniej ugotowanych resztek ryżu. Cebulę drobno posiekać, na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać cebulę i podsmażyć aż się lekko zarumieni. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki, dodać do cebuli, smażyć n, mieszając z każdej strony aż się dobrze podsmażą i zbrązowieją ( ok 10-15 minut), w połowie smażenia posolić. Do grzybów dodać ugotowany ryż i chwilę całość przesmażyć. Jajko zmieszać z sosem sojowym, popieprzyć, dodać na patelnię, wymieszać i smażyć aż się jajko zetnie. W razie potrzeby dosolić. Podawać posypane szczypiorkiem.