Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie resztek ryżu- smażony ryż z grzybami leśnymi i jajkiem z sosem sojowym i szczypiorkiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414683
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3836
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414683
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2380
Składniki
Ugotować ryż do miękkości - można użyć wcześniej ugotowanych resztek ryżu. Cebulę drobno posiekać, na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać cebulę i podsmażyć aż się lekko zarumieni. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki, dodać do cebuli, smażyć n, mieszając z każdej strony aż się dobrze podsmażą i zbrązowieją ( ok 10-15 minut), w połowie smażenia posolić. Do grzybów dodać ugotowany ryż i chwilę całość przesmażyć. Jajko zmieszać z sosem sojowym, popieprzyć, dodać na patelnię, wymieszać i smażyć aż się jajko zetnie. W razie potrzeby dosolić. Podawać posypane szczypiorkiem.