Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z pełną zawartością białka i zdrowych tłuszczy ????
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5137
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 620
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5137
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 620
Składniki
1. Umyć węgorza, obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i pokroić na kawałki 2. Namoczyć Grzyby w gorącej wodzie 30 minut, odlać i odciąć ogonki
3. Pokroić pół papryki pokroić w dużą kostkę 4. Rozgrzać dwie małe kostki masła na patelni i na średnim ogniu usmażyć cebulę z czosnkiem aż zmiękną
5. Dodać rybę, paprykę, sos rybny i szczyptę pieprzu 6. Smażyć, mieszając aż węgorz będzie miękki
7. Dodać więcej oleju (w razie potrzeby) 8. Wrzucić ananasa, pomidora i grzyby i podgrzać mieszając
9. Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem ananasowym i wlać na patelnię 10. Przełożyć na talerze gdy sos zgęstnieje 11. Przyprawić natką kolendry