Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażony węgorz z ananasem i grzybami

Smażony węgorz z ananasem i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 316

Danie z pełną zawartością białka i zdrowych tłuszczy ????

Składniki

  • Węgorz 500g filetu
  • Ananas 2 plastry
  • Grzyby mun 7szt.
  • Cebula 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Masło – 2 kosteczki
  • Mąka kukurydziana 1 łyżeczka
  • Papryka – połówka
  • Pomidor 2 szt.
  • Sok z ananasa ½ szklanki
  • Sos rybny – 1,5 łyżeczki
  • Kolendra
1-2 os. 60 min średnie drogie
Reklama
Reklama
Smażony węgorz z ananasem i grzybami

Przygotowanie

  1. 1. Umyć węgorza, obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i pokroić na kawałki 2. Namoczyć Grzyby w gorącej wodzie 30 minut, odlać i odciąć ogonki

  2. 3. Pokroić pół papryki pokroić w dużą kostkę 4. Rozgrzać dwie małe kostki masła na patelni i na średnim ogniu usmażyć cebulę z czosnkiem aż zmiękną

  3. 5. Dodać rybę, paprykę, sos rybny i szczyptę pieprzu 6. Smażyć, mieszając aż węgorz będzie miękki

  4. 7. Dodać więcej oleju (w razie potrzeby) 8. Wrzucić ananasa, pomidora i grzyby i podgrzać mieszając

  5. 9. Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem ananasowym i wlać na patelnię 10. Przełożyć na talerze gdy sos zgęstnieje 11. Przyprawić natką kolendry

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń