Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z pełną zawartością białka i zdrowych tłuszczy ????
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 77
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17792
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 422
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5240
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2769
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 77
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17792
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 422
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5240
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2769
Składniki
1. Umyć węgorza, obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i pokroić na kawałki 2. Namoczyć Grzyby w gorącej wodzie 30 minut, odlać i odciąć ogonki
3. Pokroić pół papryki pokroić w dużą kostkę 4. Rozgrzać dwie małe kostki masła na patelni i na średnim ogniu usmażyć cebulę z czosnkiem aż zmiękną
5. Dodać rybę, paprykę, sos rybny i szczyptę pieprzu 6. Smażyć, mieszając aż węgorz będzie miękki
7. Dodać więcej oleju (w razie potrzeby) 8. Wrzucić ananasa, pomidora i grzyby i podgrzać mieszając
9. Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem ananasowym i wlać na patelnię 10. Przełożyć na talerze gdy sos zgęstnieje 11. Przyprawić natką kolendry