Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z pełną zawartością białka i zdrowych tłuszczy ????
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
1. Umyć węgorza, obrać ze skóry, usunąć kręgosłup i pokroić na kawałki 2. Namoczyć Grzyby w gorącej wodzie 30 minut, odlać i odciąć ogonki
3. Pokroić pół papryki pokroić w dużą kostkę 4. Rozgrzać dwie małe kostki masła na patelni i na średnim ogniu usmażyć cebulę z czosnkiem aż zmiękną
5. Dodać rybę, paprykę, sos rybny i szczyptę pieprzu 6. Smażyć, mieszając aż węgorz będzie miękki
7. Dodać więcej oleju (w razie potrzeby) 8. Wrzucić ananasa, pomidora i grzyby i podgrzać mieszając
9. Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem ananasowym i wlać na patelnię 10. Przełożyć na talerze gdy sos zgęstnieje 11. Przyprawić natką kolendry