Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na smażonego karpia. Rybę można również pokroić w dzwonki. Do smażenia można użyć oliwy lub klarowanego masła
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 391
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 391
Składniki
Karpia czyścimy, kroimy w płaty i filetujemy.
Z każdej strony nacieramy solą i świeżo mielonym pieprzem. Obtaczamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu – z każdej strony około 3 min