Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na smażonego karpia. Rybę można również pokroić w dzwonki. Do smażenia można użyć oliwy lub klarowanego masła
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8508
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2985
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8508
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2985
Polecam.
Odsłon: 1748
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Karpia czyścimy, kroimy w płaty i filetujemy.
Z każdej strony nacieramy solą i świeżo mielonym pieprzem. Obtaczamy w mące. Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu – z każdej strony około 3 min