Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, rozpływający się w ustach z chrupiącą skórką smażony ser żółty w boczku, to bardzo pożywne i sycące danie, które w połączeniu z frytkami i surówką może stanowić świetny pomysł na obiad.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336651
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422940
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2527
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336651
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422940
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2527
Składniki
Ser kroimy w dość grube około 1/2 centymetrowe plastry a następnie każdy kawałek sera owijamy dwoma plastrami boczku. Tak przygotowany ser z boczkiem obtaczamy kolejno w mące, w rozmąconych jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Plastry sera smażymy na patelni z rozgrzanym olejem po kilka minut z każdej strony aż ser delikatnie się roztopi ale nie wyleje na zewnątrz, a z wierzchu utworzy się apetyczna rumiana skórka. Gotowy ser zdejmujemy z ognia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy.