Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, rozpływający się w ustach z chrupiącą skórką smażony ser żółty w boczku, to bardzo pożywne i sycące danie, które w połączeniu z frytkami i surówką może stanowić świetny pomysł na obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1912
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3147
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1985
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1912
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3147
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1985
Składniki
Ser kroimy w dość grube około 1/2 centymetrowe plastry a następnie każdy kawałek sera owijamy dwoma plastrami boczku. Tak przygotowany ser z boczkiem obtaczamy kolejno w mące, w rozmąconych jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Plastry sera smażymy na patelni z rozgrzanym olejem po kilka minut z każdej strony aż ser delikatnie się roztopi ale nie wyleje na zewnątrz, a z wierzchu utworzy się apetyczna rumiana skórka. Gotowy ser zdejmujemy z ognia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy.