Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z makaronem gryczanym, indykiem i warzywami. Dzięki szybkiej obróbce cieplnej warzywa zachowują chrupkość i kolor.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1476
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 133
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 362
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1476
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 133
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 362
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 15 minut, potem kroimy w plasterki. Szparagi łamiemy, aby pozbyć się twardej końcówki, resztę kroimy. Warzywa kroimy zgodnie z upodobaniami. Czosnek przeciskamy. Na oleju przesmażamy indyka pokrojonego w kostkę. Kiedy będzie już gotowy dodajemy warzywa (bez szparagów), grzyby mun i przyprawy. Warzywa smażymy kilka minut, często mieszając. Na końcu dodajemy szparagi i ugotowany makaron. Smażymy jeszcze 2 minuty.
Przed podaniem posypujemy sezamem.