Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z makaronem gryczanym, indykiem i warzywami. Dzięki szybkiej obróbce cieplnej warzywa zachowują chrupkość i kolor.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1339
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12197
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1339
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12197
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 15 minut, potem kroimy w plasterki. Szparagi łamiemy, aby pozbyć się twardej końcówki, resztę kroimy. Warzywa kroimy zgodnie z upodobaniami. Czosnek przeciskamy. Na oleju przesmażamy indyka pokrojonego w kostkę. Kiedy będzie już gotowy dodajemy warzywa (bez szparagów), grzyby mun i przyprawy. Warzywa smażymy kilka minut, często mieszając. Na końcu dodajemy szparagi i ugotowany makaron. Smażymy jeszcze 2 minuty.
Przed podaniem posypujemy sezamem.