Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe wywodzące się z kuchni japońskiej. Tanie i szybkie w przygotowaniu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Składniki
Na głębokiej patelni mieszamy wódkę, sos sojowy, cukier i imbir. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu aż się zetnie.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 2 łyżeczkami wody, dodajemy do mięsa. Podgrzewamy do odparowania. Mięso nakładamy do miseczek.
Jajka rozkłócamy z 2 łyżkami wody i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż jajecznica stanie się sypka.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z mięsem i usmażonym jajkiem.