Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe wywodzące się z kuchni japońskiej. Tanie i szybkie w przygotowaniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 638
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 638
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1115
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 728
Składniki
Na głębokiej patelni mieszamy wódkę, sos sojowy, cukier i imbir. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu aż się zetnie.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 2 łyżeczkami wody, dodajemy do mięsa. Podgrzewamy do odparowania. Mięso nakładamy do miseczek.
Jajka rozkłócamy z 2 łyżkami wody i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż jajecznica stanie się sypka.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z mięsem i usmażonym jajkiem.