Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe wywodzące się z kuchni japońskiej. Tanie i szybkie w przygotowaniu.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17297
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 336
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3142
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 105
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 121
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17297
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 336
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3142
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 105
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 121
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 62
Składniki
Na głębokiej patelni mieszamy wódkę, sos sojowy, cukier i imbir. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy na małym ogniu aż się zetnie.
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 2 łyżeczkami wody, dodajemy do mięsa. Podgrzewamy do odparowania. Mięso nakładamy do miseczek.
Jajka rozkłócamy z 2 łyżkami wody i solą. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż jajecznica stanie się sypka.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z mięsem i usmażonym jajkiem.