Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z soczewicy i pomidorów o lekko pikantnym smaku to propozycja na rozgrzewające, jednogarnkowe danie wegetariańskie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1749
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Składniki
Cebulę drobno pokroić, posolić i zeszklić na oleju. Dodać tymianek, paprykę, chilli oraz koncentrat, wymieszać całość i smażyć przez chwilę.
Soczewicę przelać zimną wodą, dodać do cebuli i wymieszać. Następnie wlać na patelnię passatę oraz wodę i dusić całość pod przykryciem ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia sprawdzić smak soczewicy i w razie potrzeby doprawić potrawę solą i chilli. Podawać potrawkę oprószoną świeżo zmielonym pieprzem.