Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z soczewicy i pomidorów o lekko pikantnym smaku to propozycja na rozgrzewające, jednogarnkowe danie wegetariańskie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1362
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18579
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1362
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5883
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8852
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18579
Składniki
Cebulę drobno pokroić, posolić i zeszklić na oleju. Dodać tymianek, paprykę, chilli oraz koncentrat, wymieszać całość i smażyć przez chwilę.
Soczewicę przelać zimną wodą, dodać do cebuli i wymieszać. Następnie wlać na patelnię passatę oraz wodę i dusić całość pod przykryciem ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia sprawdzić smak soczewicy i w razie potrzeby doprawić potrawę solą i chilli. Podawać potrawkę oprószoną świeżo zmielonym pieprzem.