Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z soczewicy i pomidorów o lekko pikantnym smaku to propozycja na rozgrzewające, jednogarnkowe danie wegetariańskie.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19786
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2920
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19786
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2920
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4033
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
Cebulę drobno pokroić, posolić i zeszklić na oleju. Dodać tymianek, paprykę, chilli oraz koncentrat, wymieszać całość i smażyć przez chwilę.
Soczewicę przelać zimną wodą, dodać do cebuli i wymieszać. Następnie wlać na patelnię passatę oraz wodę i dusić całość pod przykryciem ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia sprawdzić smak soczewicy i w razie potrzeby doprawić potrawę solą i chilli. Podawać potrawkę oprószoną świeżo zmielonym pieprzem.