Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z soczewicy i pomidorów o lekko pikantnym smaku to propozycja na rozgrzewające, jednogarnkowe danie wegetariańskie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2255
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1369
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3532
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2255
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1369
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3532
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1185
Składniki
Cebulę drobno pokroić, posolić i zeszklić na oleju. Dodać tymianek, paprykę, chilli oraz koncentrat, wymieszać całość i smażyć przez chwilę.
Soczewicę przelać zimną wodą, dodać do cebuli i wymieszać. Następnie wlać na patelnię passatę oraz wodę i dusić całość pod przykryciem ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia sprawdzić smak soczewicy i w razie potrzeby doprawić potrawę solą i chilli. Podawać potrawkę oprószoną świeżo zmielonym pieprzem.