Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona :)
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21431
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 30
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 107
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21431
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 30
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 107
Składniki
Karkówkę kroimy w grubsze plastry (wychodzi ok 5 sztuk). Nacieramy pieprzem i ziołami prowansalskimi, polewamy oliwą z oliwek i marynujemy pół godziny.
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki ( w mundurkach) ok 7 min. Odscedzamy, kroimy na ćwiartki.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy pierwszą warstwę ziemniaków. Przyprawiamy je solą, oregano, bazylią, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Kolejno kładziemy pokrojoną w grube piórka cebulkę, znowu ziemniaki, doprawiamy. Na górę kładziemy plastry mięsa. Całość polewamy oliwą z oliwek.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 80 min.
Smacznego :)