Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona :)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2622
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 815
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2622
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 815
Składniki
Karkówkę kroimy w grubsze plastry (wychodzi ok 5 sztuk). Nacieramy pieprzem i ziołami prowansalskimi, polewamy oliwą z oliwek i marynujemy pół godziny.
W osolonej wodzie gotujemy ziemniaki ( w mundurkach) ok 7 min. Odscedzamy, kroimy na ćwiartki.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy pierwszą warstwę ziemniaków. Przyprawiamy je solą, oregano, bazylią, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Kolejno kładziemy pokrojoną w grube piórka cebulkę, znowu ziemniaki, doprawiamy. Na górę kładziemy plastry mięsa. Całość polewamy oliwą z oliwek.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 80 min.
Smacznego :)