Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-07-2025
Soczyste i puszyste kotlety mielone świetnie smakują z ziemniakami i mizerią lub buraczkami. Przygotujesz je w domowy sposób!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4156
Składniki
Odsącz bułki z wody i dodaj je do mięsa. Dokładnie wymieszaj.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na smalcu. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Dodaj ją do mięsa razem z podsmażoną cebulą. Wbij 2 jajka, dopraw solą i pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj całą masę na gładko. Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta, dodaj odrobinę mleka.
Formuj z masy nieduże kotleciki. Każdy obtocz najpierw w mące, następnie w jajku roztrzepanym z mlekiem i szczyptą soli, a na końcu w bułce tartej.
Smaż kotlety na rozgrzanym smalcu na złoty kolor z obu stron, a następnie przełóż je na blaszkę do pieczenia.
Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C, aby były dobrze dopieczone i zachowały puszystość.