Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy tylko chwilka abyśmy się mogli cieszyć smakiem pysznych i soczystych kotletów mielonych. Kotleciki idealne do obiadu, na kanapkę czy jako dodatek do sałatki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10403
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12846
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4590
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10403
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12846
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4590
Składniki
Cebulę obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Tak przygotowaną dodajemy do mięsa mielonego razem z bułką tartą, jajkami, czosnkiem, majonezem, tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy zgrabne kotleciki, które pieczemy na patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na średnim ogniu.
Kotleciki smażymy po kilka chwil tak aby z każdej strony nabrały pięknego brązowego koloru.
Podajemy na gorąco do obiadu lub z samą surówką albo na zimno jako dodatek na kanapkę. Smacznego !!!
;-D
;-)))