Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne pałki z kurczaka na ostro. Szybkie pieczenie, dzięki temu kurczak jest soczysty w środku. Smaczny obiad za 7 zł. Przepis https://youtu.be/uZ6NgQLU_uU
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Zaczniemy od przygotowania marynaty, do miski wlewamy olej i odrobinę wody, miód i wszystkie przyprawy z listy, dokładnie mieszamy. Kurczaka należy przepłukać w zimnej wodzie i przełożyć do marynaty, następnie dokładnie wymieszać. Dobrze odstawić pałki na jakiś czas aby się zamarynowały, wszystko zależy od Was ile czasu im dacie :-) Następnie kurczaka układamy na brytfankę z rusztem, wlewamy resztę wody do brytfanny i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni góra dół bez termoobiegu i pieczemy 10 minut, następnie zmniejszamy temp. na 150 stopni i pieczemy kolejne 35 minut. Tak pieczony kurczak w środku jest soczysty. Gotowe !!! Smacznego :-)