Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi w farszu. Wystarczy zaopatrzyć się w surowe mielone mięso ( najlepiej wołowina lub cielęcina), szczypiorek i sos sojowy. Pierogi były tak pyszne, że słyszłam tylko zachwyt.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1594
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( używam mąki semoliny). Rozwałkować je na 1-2 mm. Zmieszać składniki farszu. Wyciąć z ciasta okrągłe placuszki. Na środku każdego układać po łyżeczce farszu. Skleić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku kilka minut lub uparować w koszyczku do parowania ok. 10 minut. Przygotować sos. Polać nim gorące pierogi.