Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi w farszu. Wystarczy zaopatrzyć się w surowe mielone mięso ( najlepiej wołowina lub cielęcina), szczypiorek i sos sojowy. Pierogi były tak pyszne, że słyszłam tylko zachwyt.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( używam mąki semoliny). Rozwałkować je na 1-2 mm. Zmieszać składniki farszu. Wyciąć z ciasta okrągłe placuszki. Na środku każdego układać po łyżeczce farszu. Skleić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku kilka minut lub uparować w koszyczku do parowania ok. 10 minut. Przygotować sos. Polać nim gorące pierogi.