Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi w farszu. Wystarczy zaopatrzyć się w surowe mielone mięso ( najlepiej wołowina lub cielęcina), szczypiorek i sos sojowy. Pierogi były tak pyszne, że słyszłam tylko zachwyt.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3727
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 490
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3727
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 490
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( używam mąki semoliny). Rozwałkować je na 1-2 mm. Zmieszać składniki farszu. Wyciąć z ciasta okrągłe placuszki. Na środku każdego układać po łyżeczce farszu. Skleić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku kilka minut lub uparować w koszyczku do parowania ok. 10 minut. Przygotować sos. Polać nim gorące pierogi.