Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi w farszu. Wystarczy zaopatrzyć się w surowe mielone mięso ( najlepiej wołowina lub cielęcina), szczypiorek i sos sojowy. Pierogi były tak pyszne, że słyszłam tylko zachwyt.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1725
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 110
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1725
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 110
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 520
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( używam mąki semoliny). Rozwałkować je na 1-2 mm. Zmieszać składniki farszu. Wyciąć z ciasta okrągłe placuszki. Na środku każdego układać po łyżeczce farszu. Skleić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku kilka minut lub uparować w koszyczku do parowania ok. 10 minut. Przygotować sos. Polać nim gorące pierogi.