Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi w farszu. Wystarczy zaopatrzyć się w surowe mielone mięso ( najlepiej wołowina lub cielęcina), szczypiorek i sos sojowy. Pierogi były tak pyszne, że słyszłam tylko zachwyt.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17401
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6258
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17401
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6258
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto ( używam mąki semoliny). Rozwałkować je na 1-2 mm. Zmieszać składniki farszu. Wyciąć z ciasta okrągłe placuszki. Na środku każdego układać po łyżeczce farszu. Skleić brzegi. Ugotować w osolonym wrzątku kilka minut lub uparować w koszyczku do parowania ok. 10 minut. Przygotować sos. Polać nim gorące pierogi.