Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tego kurczaka robię dość często, bo jest bardzo soczysty i ma obłędnie chrupiącą skórkę - za którą moja rodzina szaleje. Podaję go z ziemniakami i ulubionymi dodatkami: sałatka lub mizeria, buraczki na ciepło, pomidory ze śmietaną lub ogórkami kiszonymi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1394
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1394
Składniki
Do miseczki wlewamy olej, wsypujemy sól, pieprz, paprykę i dodajemy tymianek. Całość dokładnie mieszamy i nacieramy tym kurczaka.
Kurczaka przekładamy do żaroodpornego naczynia (bez przykrycia) i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Co 1/2 godziny wyjmujemy kurczaka, odlewamy wytopiony z niego tłuszcz i przewracamy go na drugą stronę. Gdy skórka się zarumieni kładziemy na kurczaku masło pokrojone w plasterki. Łączny czas pieczenia kurczaka to ok 3h. Smacznego :)