Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekko pikantne danie z dużą ilością warzyw i sorgo. Sorgo to afrykańskie zboże, które można kupić już w Polsce. Zawiera dużo białka i witamin, za to jest bezglutenowe.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 185
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 883
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20040
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 185
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 883
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4002
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20040
Składniki
Sorgo musimy zacząć przygotowywać dzień przed gotowaniem. Zalewamy zimną wodą i odstawiamy na co najmniej 8 godzin do namoczenia. Następnego dnia wodę wymieniamy i gotujemy sorgo, aż zmięknie (u mnie było to ok 40 minut). Do gotowania możecie dodać trochę soli. Pieczarki kroimy w ćwiartki, pomidory i bakłażana w kostkę, papryki w paseczki, cebulę w piórka, a czosnek przeciskamy. Na oleju smażymy pieczarki z cebulą i czosnkiem, po 2-3 minutach dodajemy resztę warzyw (bez fasolki). Dusimy pod przykryciem 5 minut. Na końcu dodajemy fasolkę, koncentrat i doprawiamy. Sorgo wsypujemy do warzyw, przed podaniem mieszamy.