Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszny i aromatyczny sos z podgrzybków, a do tego delikatne pulpety z łopatki wieprzowej, wszystko zrobione na jednej patelni. Smacznego !!!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Na początku przygotujcie sobie średnią miskę, wrzucamy do niej mięso mielone, posiekany czosnek, majeranek, pokrojony w drobną kostkę por, namoczoną i odciśniętą bułkę, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i formujemy pulpeciki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej i dorzucamy masło, następnie posiekaną cebulkę, delikatnie solimy i podsmażamy aby delikatnie zmiękła. Następnie dorzucamy odmrożone podgrzybki, od czasu do czasu mieszając, podsmażamy i redukujemy nadmiar wody na wolnym ogniu, po 15 minutach wlewamy śmietankę, dorzucamy liść laurowy, pieprz. Gdy śmietanka zacznie się gotować dorzucamy pulpety i redukujemy cały sos od czasu do czasu mieszając, na koniec gdy sos się już zagęści dodajemy śmietanę 18%, posiekany szczypiorek i koperek, sól do smaku, całość dokładnie mieszamy, redukujemy i pyszne pulpety w sosie grzybowym gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.