Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszny i aromatyczny sos z podgrzybków, a do tego delikatne pulpety z łopatki wieprzowej, wszystko zrobione na jednej patelni. Smacznego !!!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 452
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21931
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 452
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21931
Składniki
Na początku przygotujcie sobie średnią miskę, wrzucamy do niej mięso mielone, posiekany czosnek, majeranek, pokrojony w drobną kostkę por, namoczoną i odciśniętą bułkę, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i formujemy pulpeciki. Już teraz rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej i dorzucamy masło, następnie posiekaną cebulkę, delikatnie solimy i podsmażamy aby delikatnie zmiękła. Następnie dorzucamy odmrożone podgrzybki, od czasu do czasu mieszając, podsmażamy i redukujemy nadmiar wody na wolnym ogniu, po 15 minutach wlewamy śmietankę, dorzucamy liść laurowy, pieprz. Gdy śmietanka zacznie się gotować dorzucamy pulpety i redukujemy cały sos od czasu do czasu mieszając, na koniec gdy sos się już zagęści dodajemy śmietanę 18%, posiekany szczypiorek i koperek, sól do smaku, całość dokładnie mieszamy, redukujemy i pyszne pulpety w sosie grzybowym gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.