Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i obiadu. Sos przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem śmietanki.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37704
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 41
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37704
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Składniki
1. Suszone grzyby sparzyć i namoczyć na 1 h 2. Do garnka nalać wodę, wrzucić grzyby i dodać marchew, seler, sól, przyprawa do zupy, lubczyk 3. Ugotować bulion grzybowo- warzywny (tak by włoszczyzna była miękka)
4. Grzyby odcedzić i posiekać 5. Włoszczyznę wyjąć, bulion grzybowo-warzywny można wykorzystać jako bazę do zupy grzybowej i sosu razem. 6. Odlać trochę bazy, dodać grzyby i masło. Przyprawić do smaku. 7. Zaklepać śmietaną i ewentualnie mąką (lub sosem grzybowym).