Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieodzowny dodatek zarówno do kolacji wigilijnej jak i obiadu. Sos przygotowuję z grzybów suszonych z dodatkiem śmietanki.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 277
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 151
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 173
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 277
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 151
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 173
Składniki
1. Suszone grzyby sparzyć i namoczyć na 1 h 2. Do garnka nalać wodę, wrzucić grzyby i dodać marchew, seler, sól, przyprawa do zupy, lubczyk 3. Ugotować bulion grzybowo- warzywny (tak by włoszczyzna była miękka)
4. Grzyby odcedzić i posiekać 5. Włoszczyznę wyjąć, bulion grzybowo-warzywny można wykorzystać jako bazę do zupy grzybowej i sosu razem. 6. Odlać trochę bazy, dodać grzyby i masło. Przyprawić do smaku. 7. Zaklepać śmietaną i ewentualnie mąką (lub sosem grzybowym).