Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1272
Dodano: 09.03.2018
Odsłon: 1213
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pieczarki umyć i pokroić na dość duże kawałki, a następnie wrzucić do rondla na rozgrzaną margarynę i duśić pod przykryciem.
Parówki pokroić w talarki i dorzucić do pieczarek razem z kostką rosołową.
Kiedy pieczarki są już gotowe, dodać przecier pomidorowy, śmietanę i doprawić wedle uznania solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką w proszku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
Przed wrzuceniem do rondla pieczarek, można chwilę wcześniej podsmażyć cebulę, jeśli ktoś lubi :-)
Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)