Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo dobry pomysł na naprawdę szybkie danie. Wystarczą ziemniaki z tym sosem i praktycznie nie potrzeba żadnych więcej dodatków, aby mieć gotowy obiad. Choć można oczywiście jakiegoś kotleta dołożyć :-)
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 140
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 140
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Pieczarki umyć i pokroić na dość duże kawałki, a następnie wrzucić do rondla na rozgrzaną margarynę i duśić pod przykryciem. Parówki pokroić w talarki i dorzucić do pieczarek razem z kostką rosołową. Kiedy pieczarki są już gotowe, dodać przecier pomidorowy, śmietanę i doprawić wedle uznania solą, pieprzem, majerankiem i papryką słodką w proszku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Przed wrzuceniem do rondla pieczarek, można chwilę wcześniej podsmażyć cebulę, jeśli ktoś lubi :-) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)