Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sos pieczarkowy do chrupiących placków ziemniaczanych. Taki robiła moja mama. Do jego przygotowania wystarczy Wam masło, pieczarki i słodka śmietanka. Mama do sosu dodawała natkę pietruszki, w tym przepisie postanowiłam zastąpić ten składnik szczypiorkiem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8388
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4614
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8388
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4614
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 657
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Na patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij cebulę, następnie dodaj pokrojone pieczarki. Składniki smaż przez około 10 minut do odparowania wody.
Do podsmażonych pieczarek dodaj słodką śmietankę. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj go do sosu.
Sos pieczarkowy podduś jeszcze przez chwilę, aż lekko zgęstnieje.
Gotowy sos serwuj do placków ziemniaczanych lub potraw mięsnych. Smacznego!