Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sos pieczarkowy do chrupiących placków ziemniaczanych. Taki robiła moja mama. Do jego przygotowania wystarczy Wam masło, pieczarki i słodka śmietanka. Mama do sosu dodawała natkę pietruszki, w tym przepisie postanowiłam zastąpić ten składnik szczypiorkiem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15762
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 445
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15762
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4755
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 445
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Na patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij cebulę, następnie dodaj pokrojone pieczarki. Składniki smaż przez około 10 minut do odparowania wody.
Do podsmażonych pieczarek dodaj słodką śmietankę. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj go do sosu.
Sos pieczarkowy podduś jeszcze przez chwilę, aż lekko zgęstnieje.
Gotowy sos serwuj do placków ziemniaczanych lub potraw mięsnych. Smacznego!