Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sos pieczarkowy do chrupiących placków ziemniaczanych. Taki robiła moja mama. Do jego przygotowania wystarczy Wam masło, pieczarki i słodka śmietanka. Mama do sosu dodawała natkę pietruszki, w tym przepisie postanowiłam zastąpić ten składnik szczypiorkiem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2099
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2099
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Na patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij cebulę, następnie dodaj pokrojone pieczarki. Składniki smaż przez około 10 minut do odparowania wody.
Do podsmażonych pieczarek dodaj słodką śmietankę. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj go do sosu.
Sos pieczarkowy podduś jeszcze przez chwilę, aż lekko zgęstnieje.
Gotowy sos serwuj do placków ziemniaczanych lub potraw mięsnych. Smacznego!