Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sos pieczarkowy do chrupiących placków ziemniaczanych. Taki robiła moja mama. Do jego przygotowania wystarczy Wam masło, pieczarki i słodka śmietanka. Mama do sosu dodawała natkę pietruszki, w tym przepisie postanowiłam zastąpić ten składnik szczypiorkiem.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 53
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1905
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 555
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 53
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1905
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 555
Składniki
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki.
Na patelni roztop łyżkę masła. Zeszklij cebulę, następnie dodaj pokrojone pieczarki. Składniki smaż przez około 10 minut do odparowania wody.
Do podsmażonych pieczarek dodaj słodką śmietankę. Sos dopraw solą i pieprzem. Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj go do sosu.
Sos pieczarkowy podduś jeszcze przez chwilę, aż lekko zgęstnieje.
Gotowy sos serwuj do placków ziemniaczanych lub potraw mięsnych. Smacznego!