Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pyszne. Czegóż więcej trzeba? Jedynie polecajki ode mnie :) Polecam Arek Gie
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2035
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1103
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2035
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 484
Składniki
Mortadelę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem.
Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę. Do cebuli dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusimy przez kwadrans. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mąkę rozrabiamy w wodzie, dodajemy śmietanę oraz lubczyk. Wlewamy do grzybów, dusimy jeszcze przez około 10 minut.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z plackami lub makaronem.