Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pyszne. Czegóż więcej trzeba? Jedynie polecajki ode mnie :) Polecam Arek Gie
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 149
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10831
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 149
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10831
Składniki
Mortadelę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski wyłożonej papierowym ręcznikiem.
Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę. Do cebuli dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusimy przez kwadrans. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mąkę rozrabiamy w wodzie, dodajemy śmietanę oraz lubczyk. Wlewamy do grzybów, dusimy jeszcze przez około 10 minut.
Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z plackami lub makaronem.