Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z dodatkiem kurczaka , świetny do makaronu i ryżu.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 365
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 365
Składniki
Pierś kroję w drobną kostkę i podsmażam na oleju. Dodaję drobno posiekany czosnek , szczyptę soli i pieprzu. Smażę ok. 3 minuty , następnie dodaję przecier pomidorowy i szczyptę papryki. Przykrywam i gotuję na małym ogniu ok. 15 minut. W razie potrzeby dolewam odrobinę wody.
Śmietanę mieszam z odrobiną sosu w kubku , a nastpnie wlewam do garnka i wszystko dokładnie mieszam. Nie gotuję.