Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 941
Dodano: 26.11.2014
Odsłon: 530
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Selery obrać, wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, zeszklić cebulkę po czym dodać seler i smażyć razem 5 min. mieszając by się nie przypaliła cebula. Podlać wodą i całość przelać do gorącego rosołu. Dusić 15 min. Zmiksować blenderem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Mięso wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą porcję oprószyć szczyptą soli i przyprawy do grzanego wina. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.
Makaron ugotować al'dente. Podawać z porcją mięsa i pysznym sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)