Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos selerowy z Farfalle i piersią z indyka

Sos selerowy z Farfalle i piersią z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 941

Dodano:

Odsłon: 530

Ostatnie warzywa z grządki wykorzystałam do pysznego sosu, który podałam z makaronem i porcją mięsa obsypaną przyprawą do wina grzanego. Coś innego... i smacznego... zapraszam.

Składniki

  • 300 ml rosołu
  • 200 ml wody
  • 150 g selera
  • 1 cebula - średnia
  • sól, pieprz do smaku
  • 5 sznycli z piersi indyczej
  • sól, przyprawa do wina grzanego
  • mąka do obtoczenia mięsa
  • 400 g makaronu Farfalle
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sos selerowy z Farfalle i piersią z indyka

Przygotowanie

  1. Selery obrać, wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, zeszklić cebulkę po czym dodać seler i smażyć razem 5 min. mieszając by się nie przypaliła cebula. Podlać wodą i całość przelać do gorącego rosołu. Dusić 15 min. Zmiksować blenderem, doprawić solą i pieprzem do smaku.

  2. Mięso wypłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą porcję oprószyć szczyptą soli i przyprawy do grzanego wina. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.

    Makaron ugotować al'dente. Podawać z porcją mięsa i pysznym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń