Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest niesamowicie aromatyczny, gęsty, warzywa nie są zbyt miękkie ani rozgotowane tylko jędrne i smaczne. Ja przygotowałam go w wersji z kurczakiem, ale w wersji wegetariańskiej na pewno będzie równie smaczny. Podajcie go z ryżem a będziecie mieli bardzo smaczne azjatyckie smaki na waszym talerzu.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 87
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 52
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 89
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 43
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 240
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 87
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 52
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 89
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 43
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 240
Składniki
Marchew obrać i pokroić w słupki, a paprykę w paseczki. Pędy bambusa odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić w mniejsze części a sok odlać do osobnego naczynia i dodać do niego sok z limonki i pomarańczy.
Garnek rozgrzać i wsypać cukier. Rozpuścić go, a następnie dodać sok z ananasa i pomarańczy oraz limonki. Przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Do gotowego syropu wlać sos pomidorowy. Następnie dodać marchew i paprykę. Gotować przez około 5 minut. Dodać ananasa, pędy bambusa oraz odsączoną kukurydzę. Ponownie gotować przez 2 minuty.
W małej miseczce rozpuścić mąkę w małej ilości sosu, a następnie go zagęścić. Jeśli wybieracie wersje z kurczakiem smażymy go na patelni, kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do sosu. Podajemy z ryżem.