Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest niesamowicie aromatyczny, gęsty, warzywa nie są zbyt miękkie ani rozgotowane tylko jędrne i smaczne. Ja przygotowałam go w wersji z kurczakiem, ale w wersji wegetariańskiej na pewno będzie równie smaczny. Podajcie go z ryżem a będziecie mieli bardzo smaczne azjatyckie smaki na waszym talerzu.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22979
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 514
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22979
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 514
Składniki
Marchew obrać i pokroić w słupki, a paprykę w paseczki. Pędy bambusa odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić w mniejsze części a sok odlać do osobnego naczynia i dodać do niego sok z limonki i pomarańczy.
Garnek rozgrzać i wsypać cukier. Rozpuścić go, a następnie dodać sok z ananasa i pomarańczy oraz limonki. Przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Do gotowego syropu wlać sos pomidorowy. Następnie dodać marchew i paprykę. Gotować przez około 5 minut. Dodać ananasa, pędy bambusa oraz odsączoną kukurydzę. Ponownie gotować przez 2 minuty.
W małej miseczce rozpuścić mąkę w małej ilości sosu, a następnie go zagęścić. Jeśli wybieracie wersje z kurczakiem smażymy go na patelni, kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do sosu. Podajemy z ryżem.