Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen kawałków warzyw nadaje się do przygotowania wielu dań zarówno kuchni polskiej jak i orientalnej. Pasuje do ryżu, makaronu, i do kaszy.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13379
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13379
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Składniki
Pomidory obrać ze skóry i pokroić, cebule pokroić w kostkę i dodać do pomidorów, dodać sól i gotować ok. 1 godz. Rozgotowane pomidory zblendować. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę plastry ananasa i kukurydzę oraz przyprawy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać rozrobioną mąkę ziemniaczaną z sokiem ananasowym. Chwilę jeszcze gotować. gorące nakładać do słoików i zamykać na gorąco.