Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2018
Jeśli ktoś kocha kurki to jest to zdecydowanie super propozycja na obiad. Pyszny kremowy obłędnie pachnący kurkami krem do ziemniaczków, klusek śląskich, makaronu - jak kto lubi.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy kroimy w średnią kostkę a następnie podsmażamy aż będzie miał złotawy kolor na oleju. Następnie kroimy w kostkę cebulę i na tej samej patelni co wcześniej smażyliśmy kurczaka na maśle podsmażamy cebulkę.
Kurki dokładnie czyścimy polecam szczoteczkę do zębów, myjemy je a następnie dodajemy do podsmażonej cebulki. Smażymy do momentu aż woda po kurkach odparuje. Wtedy dokładamy mięsko oraz zalewamy wszystko śmietaną. Dodajemy sól, pieprz oraz posiekany koperek - polecam nie mniej niż 3 łyżki. Całość dusimy aż sos przybierze odpowiednią dla nas konsystencje. Podajemy z czym dusza zapragnie.