Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2018
Jeśli ktoś kocha kurki to jest to zdecydowanie super propozycja na obiad. Pyszny kremowy obłędnie pachnący kurkami krem do ziemniaczków, klusek śląskich, makaronu - jak kto lubi.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 328
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 328
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2841
Składniki
Kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy kroimy w średnią kostkę a następnie podsmażamy aż będzie miał złotawy kolor na oleju. Następnie kroimy w kostkę cebulę i na tej samej patelni co wcześniej smażyliśmy kurczaka na maśle podsmażamy cebulkę.
Kurki dokładnie czyścimy polecam szczoteczkę do zębów, myjemy je a następnie dodajemy do podsmażonej cebulki. Smażymy do momentu aż woda po kurkach odparuje. Wtedy dokładamy mięsko oraz zalewamy wszystko śmietaną. Dodajemy sól, pieprz oraz posiekany koperek - polecam nie mniej niż 3 łyżki. Całość dusimy aż sos przybierze odpowiednią dla nas konsystencje. Podajemy z czym dusza zapragnie.