Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sos z warzyw i mięsa drobiowego do makaronu spaghetti.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
1. Obieramy marchew, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę i pomidor kroimy w kostkę. Przekładamy warzywa do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Gotujemy 20 minut do miękkości.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę pierś kurczaka. Smażymy mięso kilka minut mieszając łopatką. 3.Ugotowane warzywa studzimy i przekładamy do blendera, miksujemy na gładko i przelewamy na patelnię do obsmażonego mięsa. 4. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i gotujemy kilka minut do momentu aż sos będzie idealnie gęsty. Podajemy z makaronem.