Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos warzywno-drobiowy do spaghetti

Sos warzywno-drobiowy do spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1064

Dodano:

Odsłon: 888

Domowy sos z warzyw i mięsa drobiowego do makaronu spaghetti.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Obieramy marchew, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek, myjemy i kroimy w kostkę.
    Paprykę i pomidor kroimy w kostkę. Przekładamy warzywa do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Gotujemy 20 minut do miękkości.

  2. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę pierś kurczaka. Smażymy mięso kilka minut mieszając łopatką.
    3.Ugotowane warzywa studzimy i przekładamy do blendera, miksujemy na gładko i przelewamy na patelnię do obsmażonego mięsa.
    4. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano i gotujemy kilka minut do momentu aż sos będzie idealnie gęsty.

    Podajemy z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń