Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycace danie- idealnie komponuje sie z kasza jeczmienna czy gryczana.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 891
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 74
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4149
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 891
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 74
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4149
Składniki
Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki i dokladnie umyc. Cebule drobno posiekac, marchew pokroic w plastry. Do garnka wlac lyzeczke oleju, dodac cebule i dusic, podlewajac woda. Do cebuli dodac marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dolozyc zoladki, dodac przyprawy i natke pietruszki, gotowac na wolnym ogniu do miekkosci, podlewajac woda. Kiedy zoladki beda miekkie, wsypac lyzke maki, dokladnie wymieszac (jesli sos jest za gesty, dodac wody, jesli za rzadki- maki), gotowac ok 5 minut.