Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycace danie- idealnie komponuje sie z kasza jeczmienna czy gryczana.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki i dokladnie umyc. Cebule drobno posiekac, marchew pokroic w plastry. Do garnka wlac lyzeczke oleju, dodac cebule i dusic, podlewajac woda. Do cebuli dodac marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dolozyc zoladki, dodac przyprawy i natke pietruszki, gotowac na wolnym ogniu do miekkosci, podlewajac woda. Kiedy zoladki beda miekkie, wsypac lyzke maki, dokladnie wymieszac (jesli sos jest za gesty, dodac wody, jesli za rzadki- maki), gotowac ok 5 minut.