Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteście makaronowymi maniakami i macie mało czasu na przygotowanie obiadu, to ta pasta jest idealnym rozwiązaniem :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24992
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24992
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 119
Składniki
Na wrzątek wrzuciłam 2 porcje makaronu. Kiedy był prawie ugotowany, na patelnię wlałam 4 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem i ostrą papryczką. Kiedy oliwa była gorąca, wycisnęłam na nią 4 ząbki czosnku i dodałam garść natki pietruszki. Podsmażyłam chwilkę, ale nie dopuściłam do przyrumienienia czosnku, aby nie stał się gorzki - czosnek musi pozostać biały. Wyłączyłam gaz pod patelnią. Odcedziłam gotowy makaron i dodałam do czosnku i natki. Dokładnie wymieszałam. Posypałam parmezanem na talerzu.