Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteście makaronowymi maniakami i macie mało czasu na przygotowanie obiadu, to ta pasta jest idealnym rozwiązaniem :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16131
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5118
Składniki
Na wrzątek wrzuciłam 2 porcje makaronu. Kiedy był prawie ugotowany, na patelnię wlałam 4 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem i ostrą papryczką. Kiedy oliwa była gorąca, wycisnęłam na nią 4 ząbki czosnku i dodałam garść natki pietruszki. Podsmażyłam chwilkę, ale nie dopuściłam do przyrumienienia czosnku, aby nie stał się gorzki - czosnek musi pozostać biały. Wyłączyłam gaz pod patelnią. Odcedziłam gotowy makaron i dodałam do czosnku i natki. Dokładnie wymieszałam. Posypałam parmezanem na talerzu.