Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteście makaronowymi maniakami i macie mało czasu na przygotowanie obiadu, to ta pasta jest idealnym rozwiązaniem :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Na wrzątek wrzuciłam 2 porcje makaronu. Kiedy był prawie ugotowany, na patelnię wlałam 4 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem i ostrą papryczką. Kiedy oliwa była gorąca, wycisnęłam na nią 4 ząbki czosnku i dodałam garść natki pietruszki. Podsmażyłam chwilkę, ale nie dopuściłam do przyrumienienia czosnku, aby nie stał się gorzki - czosnek musi pozostać biały. Wyłączyłam gaz pod patelnią. Odcedziłam gotowy makaron i dodałam do czosnku i natki. Dokładnie wymieszałam. Posypałam parmezanem na talerzu.