Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteście makaronowymi maniakami i macie mało czasu na przygotowanie obiadu, to ta pasta jest idealnym rozwiązaniem :)
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6742
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 223
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 167
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 416
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6742
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 223
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 167
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 416
Składniki
Na wrzątek wrzuciłam 2 porcje makaronu. Kiedy był prawie ugotowany, na patelnię wlałam 4 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem i ostrą papryczką. Kiedy oliwa była gorąca, wycisnęłam na nią 4 ząbki czosnku i dodałam garść natki pietruszki. Podsmażyłam chwilkę, ale nie dopuściłam do przyrumienienia czosnku, aby nie stał się gorzki - czosnek musi pozostać biały. Wyłączyłam gaz pod patelnią. Odcedziłam gotowy makaron i dodałam do czosnku i natki. Dokładnie wymieszałam. Posypałam parmezanem na talerzu.