Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti a'la bolognese czyli wegetariańska wersja spaghetti z dodatkiem czerwonej soczewicy zamiast mięsa mielonego.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4881
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13231
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3200
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4881
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13231
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3200
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 967
Składniki
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 2. Cebulę i marchewkę kroimy i podsmażamy y na oleju. 3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 4. Dodajemy soczewice chwilę przesmażamy i dodajemy pomidory. Przyprawiamy oregano i bazylią. 5. Dodajemy wywar warzywny. Gotujemy do miękkości soczewicy, aż cały nadmiar płynu się zredukuje i uzyskamy gesty sos. 6. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem oraz dodajemy ciemne oliwki. 7. Podajemy z makaronem i posypujemy serem.