Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti a'la bolognese czyli wegetariańska wersja spaghetti z dodatkiem czerwonej soczewicy zamiast mięsa mielonego.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 200
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 199
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11383
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 215
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 200
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 67
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 199
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 11383
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 215
Składniki
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 2. Cebulę i marchewkę kroimy i podsmażamy y na oleju. 3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 4. Dodajemy soczewice chwilę przesmażamy i dodajemy pomidory. Przyprawiamy oregano i bazylią. 5. Dodajemy wywar warzywny. Gotujemy do miękkości soczewicy, aż cały nadmiar płynu się zredukuje i uzyskamy gesty sos. 6. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem oraz dodajemy ciemne oliwki. 7. Podajemy z makaronem i posypujemy serem.