Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara, to klasyczny włoski makaron z dodatkiem boczku i jajka. Jest niesamowity w smaku, a mięso robi robotę. Idealny na obiad lub na kolację. Ja zrobiłam go z dodatkiem śmietany .
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2694
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 175
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2694
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 175
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Makaron ugotować al' dente (na półtwardo) w osolonej wodzie. Boczek pokroić bez skóry w drobną kostkę o wielkości 0,5 na 0,5 cm. Czosnek zmiażdżyć, usunąć łupiny i drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Boczek podsmażyć z oliwą na złoto, a następnie dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Do boczku i czosnku dodać ugotowany makaron, większą część sera i podsmażać około 3 minuty.
Sos do spaghetti: Żółtko dokładnie wymieszać ze śmietaną. Masę wlać na patelnię i odparować około 1 minuty do powstania sosu. Naszą carbonarę doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Na koniec posypać z wierzchu jeszcze raz serem i udekorować np. bazylią. Smacznego:)!!!