Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara, to klasyczny włoski makaron z dodatkiem boczku i jajka. Jest niesamowity w smaku, a mięso robi robotę. Idealny na obiad lub na kolację. Ja zrobiłam go z dodatkiem śmietany .
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 34
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 227
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 34
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 227
Składniki
Makaron ugotować al' dente (na półtwardo) w osolonej wodzie. Boczek pokroić bez skóry w drobną kostkę o wielkości 0,5 na 0,5 cm. Czosnek zmiażdżyć, usunąć łupiny i drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Boczek podsmażyć z oliwą na złoto, a następnie dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Do boczku i czosnku dodać ugotowany makaron, większą część sera i podsmażać około 3 minuty.
Sos do spaghetti: Żółtko dokładnie wymieszać ze śmietaną. Masę wlać na patelnię i odparować około 1 minuty do powstania sosu. Naszą carbonarę doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym. Na koniec posypać z wierzchu jeszcze raz serem i udekorować np. bazylią. Smacznego:)!!!