To makaron z kremowym sosie jajecznym błyskawiczne do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne danie kuchni włoskiej.
Spaghetti Carbonara
Składniki
- spaghetti makaron
- mała śmietanka 30 %
- 2 ząbki czosnku
- 1 żółtko
- sól pieprz
- 125 g boczku
- Pół cebuli
- Bazylia
Składniki
- spaghetti makaron
- mała śmietanka 30 %
- 2 ząbki czosnku
- 1 żółtko
- sól pieprz
- 125 g boczku
- Pół cebuli
- Bazylia

Etapy przygotowania
Makaron gotujemy al dente .Na patelni wlewamy odrobine oleju smażymy czosnek cebule 3-4 minuty dodajemy boczek, dalej smażymy do miękkości boczku. Jajko ubijamy ze śmietanką dodajemy sół i pieprz. Do gotowego boczku wlewamy śmietankę i gotujemy do zgęstnienia.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4306

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19448
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 4306

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 19448



Składniki
- spaghetti makaron
- mała śmietanka 30 %
- 2 ząbki czosnku
- 1 żółtko
- sól pieprz
- 125 g boczku
- Pół cebuli
- Bazylia
Makaron gotujemy al dente .Na patelni wlewamy odrobine oleju smażymy czosnek cebule 3-4 minuty dodajemy boczek, dalej smażymy do miękkości boczku. Jajko ubijamy ze śmietanką dodajemy sół i pieprz. Do gotowego boczku wlewamy śmietankę i gotujemy do zgęstnienia.
To nie jest carbonara!