Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti warzywne bo z cukinii. Podałam je z pesto szpinakowym domowym wege. Pyszne, lekkie i zdrowe danie. Będziecie się nim zajadać ze smakiem.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 326
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Pesto szpinakowe wege: Szpinak dokładnie myję i osuszam. Kroję drobno, przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję natkę, czosnek, mąkę migdałową, migdały, słonecznik, oliwę i całość miksuję blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiam solą, pieprzem.
Cukinię kroję na wstążki za pomocą spirali, jeżeli nie macie takiego urządzenia można pokroić cukinię nożem na cienkie paski tak też robiłam. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cukinię i dosłownie chwilę minutę przesmażam. Dodaję pesto i mieszam. Wykładam na talerz, dekoruję pomidorkami, posypuję sezamem.