Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti warzywne bo z cukinii. Podałam je z pesto szpinakowym domowym wege. Pyszne, lekkie i zdrowe danie. Będziecie się nim zajadać ze smakiem.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4790
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 109
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4790
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Składniki
Pesto szpinakowe wege: Szpinak dokładnie myję i osuszam. Kroję drobno, przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję natkę, czosnek, mąkę migdałową, migdały, słonecznik, oliwę i całość miksuję blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiam solą, pieprzem.
Cukinię kroję na wstążki za pomocą spirali, jeżeli nie macie takiego urządzenia można pokroić cukinię nożem na cienkie paski tak też robiłam. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cukinię i dosłownie chwilę minutę przesmażam. Dodaję pesto i mieszam. Wykładam na talerz, dekoruję pomidorkami, posypuję sezamem.