Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti cukiniowe z pesto szpinakowym wege

Spaghetti cukiniowe z pesto szpinakowym wege

Autor:

Przepisów i artykułów: 206 Ocena: 1737

Dodano:

Odsłon: 1609

Spaghetti warzywne bo z cukinii. Podałam je z pesto szpinakowym domowym wege. Pyszne, lekkie i zdrowe danie. Będziecie się nim zajadać ze smakiem.

Składniki

  • 2 cukinie małe
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu
  • olej rzepakowy
  • pesto szpinakowe wege: 200 g szpinaku świeżego
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 2 łyżki migdałów
  • sól, pieprz
  • 80 ml oleju rzepakowego około
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti cukiniowe z pesto szpinakowym wege

Przygotowanie

  1. Pesto szpinakowe wege:

    Szpinak dokładnie myję i osuszam. Kroję drobno, przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję natkę, czosnek, mąkę migdałową, migdały, słonecznik, oliwę i całość miksuję blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiam solą, pieprzem.

  2. Cukinię kroję na wstążki za pomocą spirali, jeżeli nie macie takiego urządzenia można pokroić cukinię nożem na cienkie paski tak też robiłam. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję cukinię i dosłownie chwilę minutę przesmażam. Dodaję pesto i mieszam. Wykładam na talerz, dekoruję pomidorkami, posypuję sezamem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 21 lipca Jakie pomysłowe danie - gratulujemy kreatywności!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Black_soul 20 lipca Dla mnie idealne, jestem wegetarianką więc takie danie to super pomysł na obiad :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń