Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I cóż tu powiedzieć. Makaroniarze będą zadowoleni, moim zdaniem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 253
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1085
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 253
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1085
Składniki
Makaron rozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski. Do przestudzonego makaronu dodałem ubite jajka, 4 łyżki parmezanu i mleko. Doprawiłem solą i pieprzem, starannie wymieszałem. Patelnię ustawiłem na średnim ogniu, rozpuściłem masło. Wlałem mieszaninę makaronu z jajkami, przykryłem, smażyłem ok. 5 minut. Gdy frittata ścięła się i zrobiła lekko brązowa na wierzchu odwróciłem ją i usmażyłem drugą stronę. Podałem posypaną z startym parmezanem.