Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I cóż tu powiedzieć. Makaroniarze będą zadowoleni, moim zdaniem.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 82
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38670
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 380
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 915
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1105
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6340
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 82
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38670
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 380
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 915
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1105
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6340
Składniki
Makaron rozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski. Do przestudzonego makaronu dodałem ubite jajka, 4 łyżki parmezanu i mleko. Doprawiłem solą i pieprzem, starannie wymieszałem. Patelnię ustawiłem na średnim ogniu, rozpuściłem masło. Wlałem mieszaninę makaronu z jajkami, przykryłem, smażyłem ok. 5 minut. Gdy frittata ścięła się i zrobiła lekko brązowa na wierzchu odwróciłem ją i usmażyłem drugą stronę. Podałem posypaną z startym parmezanem.