Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti napoletana

Spaghetti napoletana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48118

Dodano:

Odsłon: 9990

Proste ,smaczne i szybkie w przygotowaniu włoskie danie.

Składniki

  • 2 puszki pomidorów
  • 30 g masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżka poszatkowanej świeżej bazylii
  • 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 250 g makaronu spaghetti
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzeć przez sito.
    W dużym rondlu podgrzać masło i oliwę. Dodać czosnek ,podsmażyć ,mieszając 1 min. Dodać rozdrobnione pomidory ,zagotować. Zmniejszyć płomień i gotować bez przykrycia na małym ogniu ok. 40 min ,aż sos zmniejszy swoją objętość o połowę. Wymieszać z bazylią i pietruszką.
    Ugotować makaron w dużym garnku wrzącej ,osolonej wody. Odcedzić zostawiając trochę wody ,na dnie, z makaronu. Makaron wrzucić do garnka. Wymieszać z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń