Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne połączenie kurczaka z warzywami. Danie dla wielbicieli pikantnych smaków.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3468
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2827
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3468
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2827
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę i oprószamy solą ognistą. Do kurczaka dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 0,5 godziny. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Lekko zamarynowane piersi z kurczaka podsmażamy na oliwie z oliwek, a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i papryczkę chilii - chwilę smażymy. Następnie dodajemy plasterki marchewki i pietruszki (wcześniej podgotowane przez 5 minut w lekko osolonej wodzie). Całość chwilę przesmażamy, doprawiamy sosem sojowym, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i posypujemy listkami świeżego tymianku.