Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne połączenie kurczaka z warzywami. Danie dla wielbicieli pikantnych smaków.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę i oprószamy solą ognistą. Do kurczaka dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 0,5 godziny. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Lekko zamarynowane piersi z kurczaka podsmażamy na oliwie z oliwek, a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i papryczkę chilii - chwilę smażymy. Następnie dodajemy plasterki marchewki i pietruszki (wcześniej podgotowane przez 5 minut w lekko osolonej wodzie). Całość chwilę przesmażamy, doprawiamy sosem sojowym, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i posypujemy listkami świeżego tymianku.