Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne połączenie kurczaka z warzywami. Danie dla wielbicieli pikantnych smaków.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 325
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 344
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16494
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 325
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 344
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 405
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16494
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę i oprószamy solą ognistą. Do kurczaka dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 0,5 godziny. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Lekko zamarynowane piersi z kurczaka podsmażamy na oliwie z oliwek, a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i papryczkę chilii - chwilę smażymy. Następnie dodajemy plasterki marchewki i pietruszki (wcześniej podgotowane przez 5 minut w lekko osolonej wodzie). Całość chwilę przesmażamy, doprawiamy sosem sojowym, dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i posypujemy listkami świeżego tymianku.