Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś pyszne danie makaronowe ze zmienionym nieco sosem w stylu bolognese czyli spaghetti po amerykańsku, dodatek pieczarek i oliwek w sosie to jest to co czyni ten sos niezwykle smacznym i aromatycznym. Serdecznie polecam :-)
Zaczynamy od przemielenia mięsa przez maszynkę
Cebulę kroimy w kosteczkę i przysmażamy na oliwie.
Pieczarki obieramy, myjemy, siekamy i dorzucamy do smażącej się cebuli. Solimy, pieprzymy, sypiemy bardzo dużo oregano, mieszamy i dalej smażymy. Następnie kroimy w plasterki oliwki i też dodajemy je do cebuli i pieczarek. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy i odstawiamy na bok.
Na dno dużego garnka lejemy trochę oliwy i gdy się zagrzeje, wrzucamy mięso i mieszamy. Dodajemy sól, paprykę słodką mieloną, mieszamy, smażymy, następnie dodajemy trochę pieprzu. Mieszamy, smażymy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, smażymy.
Następnie do smażącego się mięsa dodajemy przysmażoną cebulkę z pieczarkami i oliwkami. Mieszamy, smażymy.
Następnie dodajemy 1 litr passaty pomidorowej. Mieszamy.
Dodajemy około pół łyżeczki cukru, trochę soli, tymianek, oregano i bazylię. Mieszamy.
Następnie siekamy garść umytych świeżych liści bazylii.
Makaron gotujemy jak zwykle.
Na końcu dodajemy posiekaną świeżą bazylię. I danie jest gotowe. Posypujemy tartym serem grana padano.
Smacznego :-)
Jako że upał i smażone mięso odpada, więc tylko pomidory. I zgodnie z pomysłe...
Odsłon: 4798
Tradycyjne danie amerykańskie, biednych, południowych farmerów. Zawiera trzy...
Odsłon: 3932
Jeśli wybierzecie się na grzybobranie, możecie wpisać w swój kulinarny kalend...
Odsłon: 83495
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41831
Jeśli wybierzecie się na grzybobranie, możecie wpisać w swój kulinarny kalend...
Odsłon: 83495
Zapiekanka chłopska swoją nazwę zawdzięcza podstawowym składnikom, które powi...
Odsłon: 41831
Składniki
Zaczynamy od przemielenia mięsa przez maszynkę
Cebulę kroimy w kosteczkę i przysmażamy na oliwie.
Pieczarki obieramy, myjemy, siekamy i dorzucamy do smażącej się cebuli. Solimy, pieprzymy, sypiemy bardzo dużo oregano, mieszamy i dalej smażymy. Następnie kroimy w plasterki oliwki i też dodajemy je do cebuli i pieczarek. Mieszamy i jeszcze chwilę smażymy i odstawiamy na bok.
Na dno dużego garnka lejemy trochę oliwy i gdy się zagrzeje, wrzucamy mięso i mieszamy. Dodajemy sól, paprykę słodką mieloną, mieszamy, smażymy, następnie dodajemy trochę pieprzu. Mieszamy, smażymy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, smażymy.
Następnie do smażącego się mięsa dodajemy przysmażoną cebulkę z pieczarkami i oliwkami. Mieszamy, smażymy.
Następnie dodajemy 1 litr passaty pomidorowej. Mieszamy.
Dodajemy około pół łyżeczki cukru, trochę soli, tymianek, oregano i bazylię. Mieszamy.
Następnie siekamy garść umytych świeżych liści bazylii.
Makaron gotujemy jak zwykle.
Na końcu dodajemy posiekaną świeżą bazylię. I danie jest gotowe. Posypujemy tartym serem grana padano.
Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Dania główne
Ravioli dyniowe
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Warzywne risotto z polędwiczką wieprzową
Risotto gości u nas ostatnio dość często. Poprzednio było z kurczakiem, a dzi...
Odsłon: 3
Ravioli dyniowe
Świetny sposób na wykorzystanie dyni.
Odsłon: 11